Informasjon om Natriumdisulfitt (natriumpyrosulfitt)

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Natriumdisulfitt (natriumpyrosulfitt)
Dato oppdatert
10.02.2012
E-nummer
E 223
Type stoff
Konserveringsmiddel
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
0,7 mg/kg (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Beskrivelse
Salt av E 220.
Brukes til:
Vin, leskedrikk
Rapporter om stoffet og problemer
Svoveldioksid og sulfitter brukes som antioksidanter og konserveringsmidler. De hemmer vekst av bakterier og i mindre grad mugg og gjær. De har tradisjonelt vært mye brukt i vin, frukt og grønnsaker. Spesielt brukes sulfitt mye i tørket frukt (aprikoser), grønnsaker (tomater) og potet, fordi de hindrer disse produktene i å bli mørke.

Svoveldioksid og sulfitter kan utløse sterke astmaanfall hos astmatikere, selv hos de som ikke er direkte allergiske mot sulfitt. Det skjer ved at svoveldioksid frigjøres fra maten når den når magesekken. Den frigjorte svoveldioksid innhaleres dermed og påvirker luftveiene. Astmatikere som reagerer på disse stoffene, bør dermed unngå disse produktene.
Kilde Matportalen








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!