Informasjon om Butylhydroksyanisol (BHA)

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Butylhydroksyanisol (BHA)
Dato oppdatert
10.02.2012
E-nummer
E 320
Type stoff
Antioksidant
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
0,5 mg/kg (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Beskrivelse
Kunstig fremstilt. Viktig og meget brukt.
Brukes til:
Brød, kaker, buljong, potetmos, oljer og magarin osv
Rapporter om stoffet og problemer
BHA og BHT motvirker harskning av fett. Stoffene brukes spesielt i animalske fettstoffer som selv ikke inneholder noe særlig naturlige antioksidanter. Stoffene er også godkjent for bruk i tyggegummi.
Disse stoffene er rapportert å kunne gi elveblest. I Sverige har det også blitt rapportert inn at tyggegummi som inneholdt BHT forårsaket at lepper og ansikt hovnet opp.
Kilde Matportalen








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!