Informasjon om Natriumfosfat

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Natriumfosfat
Dato oppdatert
01.05.2007
E-nummer
E 339
Type stoff
Surhetsregulerende
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
70 mg/kg (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Beskrivelse
Surhetsregulerende, hevemiddel, stabilisator og emulgator bla. Er salter av fosforsyre. Lages syntetisk. 3 typer: Mononatriumfosfat, Dinatriumfosfat, Trinatriumfosfat
Brukes til:
Smør, margarin, ost, tørrmelk, kaker osv
Rapporter om stoffet og problemer
Ufarlig i moderate mengder








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!