Informasjon om Mannitol

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Mannitol
Dato oppdatert
01.05.2007
E-nummer
E 421
Type stoff
Søtningsmiddel
Beskrivelse
Mannitol er en sukkeralkohol som forekommer som hovedbestanddel i manna fra manna-asken, samt rikelig i alger, sopp, selleri og oliven. Den fremstilles gjennom hydrogenering av fruktose, hvorved man får et produkt som består av 50% sorbitol og 50% mannitol. Mannitol tas opp ufullstendig i menneskekroppen.
Brukes til:
Kosttilskudd, drikkevarer, tyggegummi, legemiddel industrien.
Rapporter om stoffet og problemer
Ufarlig i moderate mengder








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!