Informasjon om Natriumetylparahydroksybenzoat

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Natriumetylparahydroksybenzoat
Dato oppdatert
10.02.2012
E-nummer
E 215
Type stoff
Konserveringsmiddel
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
10 mg/kg (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Beskrivelse
Natriumsaltet til E 214.Finnes naturlig i noen planter. Syntetisk fremstilt
Brukes til:
Kaker og brød.
Rapporter om stoffet og problemer
Disse stoffene er estere av benzosyrer som fungerer på samme måte som benzosyre og benzoater, men de er ikke avhengig av at matvarene må være sure og kan derfor brukes andre produkter. Kan gi samme reaksjoner som benzosyre og benzoater.

Benzosyre er rapportert å kunne gi overfølsomhetsreaksjoner i huden, som elveblest, hovne slimhinner og økt irritasjon og eksem. Stoffet kan også gi mage/tarmbesvær. .
Kilde Matportalen









Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!