Informasjon om Tartrazin

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Tartrazin
Dato oppdatert
10.02.2012
E-nummer
E 102
Type stoff
Fargestoff
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
7,5 mg/kg kroppsvekt (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Beskrivelse
Gult. Kunstig fremstilt. E 160b brukes ofte istedenfor E 102 pga helsemessige reaksjoner.
Brukes til:
Drinker, coctailbær, i utlandet i mange forskjellige matvarer. Og i brennevin og likører. iskrem, tyggis, pulvermat, fruktsquash. Kan og finnes i skallet på piller. (kapsler)
Rapporter om stoffet og problemer
Tartrazin er det tilsetningsstoffet flest mennesker har rapportert inn overfølsomhetsreaksjoner på, med symptomer som høysnue, elveblest og astma. Mennesker som er overfølsomme for acetylsalisylsyre kan også reagerer på tartrazin.
Kilde matportalen








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!