Informasjon om Mono og diacetylvinsyreestere av mono og diglyserider av fettsyrer

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Mono og diacetylvinsyreestere av mono og diglyserider av fettsyrer
Dato oppdatert
01.05.2007
E-nummer
E 472 e
Type stoff
Emulgator, stabilisator.
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
25 mg/kg (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Stoffet kan ha animalsk opprinnelse
Stoffet kan være laget av produkter fra svin.
Beskrivelse
Mono og diacetylvinsyreestere av glyserider av fettsyrer.
Disse er hovedsaklig laget av vegetabilsk fett, men det kan forekomme bruk av animalsk fett.
Brukes til:
kaker, brød, ferdigpizza, musli, margarin,meldeiger
Rapporter om stoffet og problemer
Ufarlig men lite forskning.








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!