Informasjon om Karminer (kochenille, karminsyre)

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Karminer (kochenille, karminsyre)
Dato oppdatert
03.06.2015
E-nummer
E 120
Type stoff
Fargestoff
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
5 mg/kg (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Stoffet kan ha animalsk opprinnelse
Beskrivelse
Rødt.
Dette er et naturlig fargestoff som fremstilles ved ekstraksjon av ryggskallet på gravide hunnlus av typen Dactylopius coccus. Fargestoffet er mye brukt fordi det er meget stabilt. Fargestoffet er også mye brukt i kosmetikk og sannsynligvis har kombinasjon mat og kosmetikk økt sensibiliseringen.
Kilde Matportalen

Obs
E 120 er ikke Halal pga bruk av insekter. Men ikke nødvendigvis pga svin. Men er absolutt Haraam. Jeg har tatt vekk advarselen på denne foreløpig inntil evt nærmere opplysninger kommer frem.
Brukes til:
Melkeprodukter, crabsticks, syltetøy, iskrem, sauser og godteri. fruktblandinger, bakervarer. Campari. Leppestift danskepølser. Cheddarost, desserter
Rapporter om stoffet og problemer
Dette er et av de fargestoffene som det er rapportert flest reaksjoner mot, også allergiske reaksjoner som anafylaktisk sjokk, urikaria, astma og ødem. Årsaken til de allergiske reaksjonene kan komme av rester av protein i fargestoffet.
Kilde Matportalen








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!