Informasjon om Amarant

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Amarant
Dato oppdatert
10.02.2012
E-nummer
E 123
Type stoff
Fargestoff
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
0,8 mg/kg (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Beskrivelse
Rødlilla. Kunstig
Brukes til:
Lovlig i alkoholholdige drikker og mikser + legemidler. Iskrem, syltetøy, gele. I frankrike og Italia bare i kaviar
Rapporter om stoffet og problemer
Syntetisk røde azofargestoffer. Stoffene er rapportert å kunne gi reaksjoner hos utsatte grupper, med symptomer som høysnue, elveblest og astma.
Kilde Matportalen








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!