Informasjon om Erytrosin

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Erytrosin
Dato oppdatert
10.02.2012
E-nummer
E 127
Type stoff
Fargestoff
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
0,1 mg/kg (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Beskrivelse
Rødt. Kunstig. Inneholder mye Jod
Brukes til:
Coctailbær, kirsebærene i fruktcoctailer,sjokolade, løkpølse, pateer
Rapporter om stoffet og problemer
Syntetisk rødt fargestoff. Stoffet er rapportert å kunne gi reaksjoner hos utsatte grupper, med symptomer som høysnue, neslefeber og astma. Dette er også et av de fargestoffene som tidligere har vært mest forbundet med hyperaktivitet hos barn. Det er i dag tillatt i svært få matvarer, som cocktailbær, kandiserte kirsebær, i bigarreauX-kirsebær og i røde bær i fruktcocktail.
Kilde Matportalen








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!