Informasjon om Kalsiumdiglutamat

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Kalsiumdiglutamat
Dato oppdatert
10.02.2012
E-nummer
E 623
Type stoff
Smaksforsterker.
Beskrivelse
Salt av glutaminsyre.
Glutaminsyre er en aminosyre som finnes naturlig i enkelte proteiner. Stoffene har ingen bestemt smak i seg selv, men forsterker smaken av andre matvarer spesielt kjøtt og fisk. Hydrolysert vegetabilsk protein (HVP) og gjærekstrakter som brukes mye som aromaer inneholder mye naturlig glutaminsyre. Glutamatene brukes mye i halvfabrikata som supper og sauser, og det asiatiske kjøkken bruker mye av disse stoffene.
Kilde Matportalen
Brukes til:
Lite brukt i norge. Sauser, supper, majones, spekemat osv i EU
Rapporter om stoffet og problemer
De fleste reaksjonene på glutamater kommer etter stort inntak. Reaksjonene kommer med det samme eller etter noen timer etter inntak. Rapporterte reaksjoner er hodepine, svette, en brennende følelse i halsen, trykk over brystet og illebefinnende. Det har også blitt rapportert astmaanfall etter inntak av glutamat.
Kilde Matportalen








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!