Informasjon om Aspartam

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Aspartam
Dato oppdatert
10.08.2012
E-nummer
E 951
Type stoff
Søtstoff
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
40 mg/kg (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Beskrivelse
Aspartam er en blanding av asparaginsyre og fenylalanin (og noen ganger også glukose eller lakrose). Aspartam inneholder like mange kalorier som sukker, men er omtrent 180 ganger søtere. I noen land er bare dette syntetiske søtstoffet tillatt brukt som tilsetningsstoff til matvarer. Det har ingen ettersmak. Det kan ikke brukes i retter som skal kokes eller stekes fordi det mister søtningsevnen når det blir varmet opp.
Er 120-220 ganger søtere enn sukker
Brukes til:
Lettprodukter, desserter, sjokolade, finnes i mange tusen produkter.
Rapporter om stoffet og problemer
Ufarlig i små mengder. problemer for folk som ikke kan bryte ned dette stoffet (PKU). Utvikler formaldehyd ved oppvarming.








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!