Informasjon om Sakkarin

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Sakkarin
Dato oppdatert
01.05.2007
E-nummer
E 954
Type stoff
Søtstoff
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
5 mg/kg (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Beskrivelse
Sakkarin er et syntetiskt fremstilt søtemiddel og er blandt det mest anvendte stof innenfor gruppen høyintensive søtemidler. Sakkarin er natrium- eller kaliumsalter av o-benzosulfimid. Sakkarinet gir en vis besk ettersmak, som kan maskeres i kombinasjon med andre søtemidler. Sakkarinets natriumsalt har en god oppløselighet, og stabiliteten er relativt god. Sakkarin metaboliseres ikke, og krever derfor ikke noe insulin. 200 til 700 ganger søtere enn sukker
Brukes til:
Leskedrikker, suketter, godteri
Rapporter om stoffet og problemer
Usikkert. kan muligens gi kreft. Flere land har begrensninger på bruk.








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!