Informasjon om Lysozym

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Lysozym
Dato oppdatert
01.05.2007
E-nummer
E 1105
Type stoff
Enzym
Stoffet kan ha animalsk opprinnelse
Beskrivelse
Naturlig stoff. lagd av eggehviter
Brukes til:
Ost
Rapporter om stoffet og problemer
Lysozym er et konserveringsmiddel som fremstilles av eggehvite. Enzymet hemmer bakterievekst. Det er kun godkjent for bruk i modnet ost.
Man regner med at en tredel av de som er allergiske mot egg reagerer på lysozym. Man kan få allergiske reaksjoner som magesmerter, hovenhet i halsen og astmatisk besvær.








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!