Informasjon om Propylene Glykol

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Propylene Glykol
Dato oppdatert
10.08.2012
E-nummer
E 1520
Type stoff
Bærestoff og stabilisator
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
Ikke spesifisert
Beskrivelse
Syntetisk stoff. Er en alkohol som bla kjennes fra bruk i frostvæske.
Brukes til:
Brukes og i tannpasta og andre personlige produkter som deodorant, sepe osv. Gir bedre konsistens til produkter. Er og brukt i enkelte brennevin og bittere.
Rapporter om stoffet og problemer
Propylenglykol er en organisk alkohol ofte brukt i hudpleiemidler. Den har vært forbundet med irriterende og allergisk kontakteksem samt kontakt urticaria(Elveblest) hos mennesker, og disse allergi effekter kan vise seg ved propylenglykol konsentrasjoner så lave som 2%. (Kilde: http://www.ewg.org)
Finnes i følgende:
Deodorant, kosmetikk, tannpasta








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!