Informasjon om Vitamin B9 Folat, folsyre, folacin

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Vitamin B9 Folat, folsyre, folacin
Type stoff
Vitamin
Måleenhet
mcg
Dagsbehov
200 til 400 mcg for voksne. 50 til 130 for barn
Kilde Sosial og helsedirektoratet
Beskrivelse
Folat, folsyre.Viktig for vekst av foster, dannelse av røde blodlegemer, produksjon av proteiner og for DNA.

Folat er en samlebetegnelse for en rekke mer eller mindre ustabile former av folsyre (pteroylglutaminsyre). Ren folsyre finnes bare i kosttilskudd. Norske analyseverdier for folat er bestemt med mikrobiologisk metode, mens andre, ikke helt sammenliknbare, analysemetoder kan være brukt i andre land.
Virkemåte
Virker på nedbrytningen av fett, proteiner og karbohydrater og ved dannelsen av røde blodlegemer og proteiner, kopiering av arveegenskaper, bygger opp motstandskraft hos småbarn. Dannes i leveren ved hjelp av C-vitamin.
Anbefales for
Gravide, ammende, ved ensidig kost, eldre som spiser varm mat som er holdt varm lenge uten friske grønnsaker, P-pille brukere, ved fordøyelses sykdommer, etter antibiotikakurer, sykdommer i nervesystem, tannkjøtt sykdommer. mangel sees ved anemi.<
Finnes i følgende:
Brød og kornvarer, melk, ost, kjøtt, innmat, egg, fisk, ølgjær, nøtter, belgfrukter, sitrusfrukter, brun ris, salat og spinat.








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!