Informasjon om CIS fler umettede fettsyrer

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
CIS fler umettede fettsyrer
Type stoff
Fett
Måleenhet
gr
Dagsbehov
Fler umettede fettsyrer bør bidra med ca 5-10 % av energiinntaket.
Beskrivelse
Flerumettede fettsyrer kjennetegnes kjemisk ved at de har TO ELLER FLERE DOBLE BINDINGER mellom flere av karbonatomene i kjeden. Flerumettet fett er flytende ned til ca. minus 5 grader Celsius og lavere. Flerumettede fettsyrer kan omdannes til transfett.
Finnes i følgende:
Det fins mest flerumettet fett i plantefett og fiskefett, f.eks. soyabønner, soyaolje, majones, myk margarin, fet fisk (sild, makrell, laks, kveite), tran.








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!