Informasjon om Stivelse

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Stivelse
Type stoff
Karbohydrater
Måleenhet
gr
Beskrivelse
Er ett karbohydrat som består av amylose og amylopektin. Stivelse spaltes i kroppen for at vi skal nyttegjøre det.

STIVELSE fins bare i vegetabilske matvarer. Stivelse er plantenes opplagsnæring. De fleste steder i verden er en eller annen type korn den viktigste energikilden for befolkningen, f.eks. hvete, mais, ris. Sytti prosent (70%) av kornet er stivelse. Stivelse består utelukkende av glukoseenheter (ca. 100-1000). Størrelsen og formen på de mikroskopisk synlige stivelsespartiklene varierer fra plante til plante. Ved koking vil stivelsespartiklene svelle, men ikke oppløses. Stivelse smaker dessuten ikke søtt, i motsetning til disakkaridet sukrose.
Finnes i følgende:
korn, vegetabilske matvarer








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!