Informasjon om Glukose

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Glukose
Type stoff
Karbohydrater
Måleenhet
gr
Beskrivelse
Også kalt drueseukker av oss.
Glukose forekommer som monosakkarid i de fleste planter og som bestanddel av disakkaridene sakkarose, laktose og maltose. Som byggesten finnes glukose i polysakkaridene stivelse og cellulose. Innustrielt fremstilles glukose hovedsakelig ved syre- eller enzymhydrolyse av stivelse. Glukose er den viktigste sukkerart i blodet og den sukkerart, som hurtigst opptakes i kroppen. Defor anvender sportsutøvere, som ønsker hurtig å tilføre kroppen energi, ofte glukose. Andre monosakkarider opptas også i blodet, men først etter at de er omdannet til glukose. Hjernen har også bruk for sukker for å få tilført energi. Hjernens energibehov er 110-130 g glukose om dagen. Størstedelen av kostens kullhydrater nedbrydes i tarmen til monosakkarider, primært glukose, og opptas i blodet. En del lagres som glykoken i leveren og musklene.








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!