Informasjon om Steviolglykosider

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Steviolglykosider
Dato oppdatert
10.08.2012
E-nummer
E 960
Type stoff
Søtstoff
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
4 mg/pr kg
Beskrivelse
Stevia er en plante som kommer fra Sør-Amerika. Brukt i generasjoner av Guarani-indianerne i Paraguay som søtning i mat. Stevia er kjent for sin utrolige sødme. Stevia-planten er naturlig søt og har ingen kalorier! Stevia er en naturlig søt urt som kan erstatte sukker eller kunstige søtningsstoffer i en rekke mat- og drikkevarer. Den grønne urten stevia demper søthungeren, virker blodsukkersenkende, styrkende, antibakteriell, gunstig for blodtrykket og vanndrivende. Stevia er en urt med en utrolig kraftig søtsmak. Søtstoffet i steviaplanten er beregnet til å være om lag 250 ganger mer søtt enn hvitt sukker. Stevia ble godkjent i EU for et halvt år siden, og er nylig godkjent også for bruk i Norge. Dette er produktet som markedet tror vi revolusjonere produktgruppen søtning. Helt naturlig, en medalje uten bakside!
Brukes til:
Søtning i te, desserter, yoghurt, baking osv








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!