Informasjon om Benzosyre

Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.

Navn:
Benzosyre
Dato oppdatert
10.02.2012
E-nummer
E 210
Type stoff
Konserveringsmiddel
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
5 mg/kg (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Beskrivelse
Finnes naturlig i visse bær. Ofte lagd syntetisk. brukes som antibakteriell og mot soppvekst i syreholdige matvarer
Brukes til:
Majones, remulade, kaviar + mange andre ting
Rapporter om stoffet og problemer
Dette er konserveringsmidler som hemmer vekst av gjær og muggsopp, spesielt i litt sure matvarer som syltetøy, leskedrikker, saft og majoneser. Man finner også mye benzosyre naturlig i en del produkter, mellom 0,5 - 2 g/kg i tyttebær og i tranebær.
Benzosyre er rapportert å kunne gi overfølsomhetsreaksjoner i huden, som elveblest, hovne slimhinner og økt irritasjon og eksem. Stoffet kan også gi mage/tarmbesvær.
Kilde Matportalen








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!