Oversikt over E nummer i mat og drikke
Denne siden skal oppdateres og integreres i matoppskrift.no. Dette blir gjort når jeg får tid.
Jeg vil her vise oversikter over alle E-nummer (dvs den internasjonale kodingen for tilsetningsstoffer i maten).
Det er ikke alle tilsetningsstoffer som er farlige, og mange av de er helt naturlige. Noen er litt mer usikre og en del er tvilsomme.
Det er bare å klikke på E nummeret så kommer en ny side med mer info.
Tabellene vil bli oppdatert fortløpende. For enkelte stoffer som er mye brukt eller som det er media fokus på, vil ytterligere info gis.
Flere stoffer har animalsk opphav. Disse er markert ut med rød varsel på infoen om selve stoffet.
Flere stoffer kan være laget av råvarer som inneholder svinekjøtt. Disse er markert ut på stoffet som rød varsel. Denne listen er oppdatert fra matportalen. Noen stoffer kan lages av både vegetabilsk og svinefett feks. Dette kan variere mellom produsenter. Her er alle markert ut som kan ha svin opprinnelse.
De gamle E-nummer tabellene
Etter forespørsel så har dere her linker til de gamle E-nummer oversiktene som er sortert på nummer og stoffgrupper.
Husk at disse er statiske og er ikke oppdatert siden 2004.