Om matvareguiden.
Hvem står bak?
Matvareguiden er bygget opp og drives av Knut Pettersen. Han står og bak nettsiden
www.matoppskrift.no og
ABC Restaurantguiden
Han har selv hatt en fordøyelses sykdom i nær 30 år og tar med seg sin erfaring og kunnskap til dette nettstedet.
Du som aktiv bruker vil være med å bestemme informasjonen på nettstedet ved aktivt å sette karakterer, legge inn kommentarer, tipse om matvarer og produkter, samt komme med generelle tips.
Finansiering
Utviklingen av matvareguiden er finansiert gjennom www.matoppskrift.no. Driften vil finansieres gjennom reklame. Jeg vil prøve å la denne reklamen gli inn i siden, men det koster å drive slike nettsteder så reklame er nødvendig.
All bruk er selvfølgelig gratis
Hva er formålet med matvareguiden?
Målet er at du som forbruker skal kunne få opplysninger om tilgjengelige matvarer og kunne sammenlikne disse med andre for dermed å få den informsjon du trenger.
Særlig for de med behov for kunnskap om matvarer som kan tåles ved spesielle allergier, dietter, religiøse hensyn osv vil kunne bruke dette systemet.
Og samtidig vil dere som er produsenter og importører, kunne vise sine produkter i dette systemet.
Følgende kan du utføre her..
- Få de aktuelle næringsopplysninger om valgte matvare.
- Beregne næringsinfo i gitt mengde av produktet.
- Bruke guiden som ett leksikon for opplysninger om alle produkter som råvarer, drikkevarer, helsekostprodukter og ernæringstilskudd, og selvfølgelig alle aktuelle matvarer.
- Sammenlikne produkter etter kalorier, fett, protein og karbohydratinnhold direkte.
- Sammenlikne produkter tilpasset diett/allergi, økologiske samt andre kriterier..
- Ha muligheten til å sette karakterer samt legge inn kommentarer på alle produktene.
- Kunne delta i sammenlikninger og forbrukertester av produkter når dette legges ut.
- Kunne bygge opp sitt eget måltid og se næringsinnholdet direkte på skjermen
- Også kunne slå opp og lese om de forskjellige produsenter, samt se deres produkter.
Informasjonen på matvareguiden.
Informasjonen som legges ut på nettstedet er innhentet på flere måter. På produktene står det hvor info kommer fra.
Beregning av kalorier i matvarer
All info som er hentet fra
http://matportalen.no/matvaretabellen har inkludert fiber i beregning av energi i produktet. Dette må en være oppmerksom på mht til sammenlikninger med produsentenes tall for kalorier. Les mer her:
Ny beregningsmåte for energi.
Næringsinfo fra Matvaretabellen 2012
Næringsinfo for rundt 1200 matvarer er hentet fra Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2012
http://www.matvaretabellen.no/
Næringsinfo fra matvaretabellen er forklart grundig på denne siden:
Forklaring på næringsinfo for matvaretabellen.
Næringsinfo fra andre kilder
Næringsinfo er og hentet fra det svenske livsmedelsverket.
Livsmedelsbasen
Fra danske fødevaredirektoratet.
Fødevarebanken
Fra Health Canada
Canadian Nutrient File
Der hvor det er angitt produsent er info hentet fra produsent eller fra pakningen på matvaren.
Produktinfo
Info om produktene er hentet fra www.matoppskrift.no sitt råvareleksikon, produsenter(der hvor de gir lov) og andre kilder som er oppgitt i teksten.
Bilder
Navn og link står på fotograf når det er bilde. Bilder kan komme fra opplysningskontorene, Knut Pettersen, produsenter og andre fotografer,
Personvernregler
Besøk og info som legges igjen av brukere
All bruk av nettstedet logges og IP adresser registreres. Dette er vanlig og loggene beholdes i 2 år. Data her brukes ikke til andre ting en statistikk. Denne statistikken brukes av oss for å forbedre nettstedet.
For at adresser skal kunne spores hos internet leverandør må det foreligge en politianmeldelse.
Navn og personopplysninger som legges inn i kommentarer, ol brukes ikke av oss, men det anbefales ikke å legge ut mailadresser, navn, alder i kommentarer da andre kan misbruke dette.
Vi registrerer og IP adresse på kommentarer/karakterer for å unngå doble oppføringer og spam.
Informasjonskapsel og retningslinjer for personvern for Google-annonsering
- Google, som tredjepartsleverandør, bruker informasjonskapsler til å vise annonser på dette nettstedet.
- Googles bruk av informasjonskapselen for DART lar oss vise annonser til brukere basert på deres besøk på nettstedet og andre nettsteder på Internett.
- Brukere kan velge bort bruken av DART-informasjonskapselen ved å gå til retningslinjene for personvern for Googles annonse- og innholdsnettverk.
Informasjonskapsler brukt av oss.
Vi bruker informasjonskapsler til lagring av karaktersetting på nettstedet og personlige favoritter. Dette er en liten tekstfil som ligger på din egen maskin og som registrerer setting av karakter. Dette gjøres for å unngå dobbel oppføringer.
Også dine personlige favoritter lagres i en informasjonskapsel.
Les mer
her
Disclaimer
All informasjon om produkter og næringsinnhold brukes på egen risiko. Og dette gjelder særlig allergi informasjon.
Matvareguiden fraskriver seg ansvaret for feil i næringsinformasjon om produktene og ved tvil så sjekk på pakning eller til produsenten.
Vi fraskriver oss også ansvaret for innhold i kommentarer sendt inn av dere, men vil her sjekke ved jevne mellomrom og fjerne innhold som ikke passer inn.
Kontakt
For kontakt med meg så benytt helst mail:
post@matoppskrift.no
Eller evt tlf og post:
Ansvarlig utgiver: © 2002-2010 DatabaseSør
Adresse: DatabaseSør, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Tlf 47 26 09 97
Orgnr.: 982 072 557 mva.
Annonsering
Vi tar imot annonser til denne siden.
Les mer her.
Til slutt!
Matvareguiden er ikke ferdig og blir nok aldri det. Det kommer hele tiden nye produkter som kan legges ut og ny info om produktene. Jeg gjør det jeg kan for å få den så fullstendig som mulig.
Det er opp til dere å være med å fullføre dette prosjektet ved å bidra med opplysninger og tips.
Husk at!
- Disse sidene er mitt bidrag til at dere som forbrukere skal kunne få de opplysningene dere trenger om produkter.
- Det vil hele tiden legges til produkter og mangler noe så tips oss.
- Jeg er bare ett menneske som dere og feil kan forekomme på sidene.
- Og husk at disse sidene er ett privat initiativ som slett ikke har de ressurser som det offentlige har.